Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Documentatie / SFK Select rapportages / Toelichting Eerste Uitgifte monitor 2016

Toelichting Eerste Uitgifte monitor 2016

De SFK telt voor 2015 het aantal keer dat u de prestatie "begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel" in rekening bracht. Dat aantal gesprekken deelt de SFK door het aantal eerste uitgiftes op basis van alle modulaire tariefcode. Deze berekening resulteert in een dekkingspercentage.

Voor 2016 telt de SFK het aantal keer dat u de tariefcodes die horen bij een "Terhandstelling met begeleidingsgesprek" in rekening bracht. Dat is inclusief alle combinaties, bijvoorbeeld een terhandstelling met begeleidingsgesprek in combinatie met een bereidingstoeslag. Dat aantal deelt de SFK door het aantal eerste uitgiftes op basis van alle bijbehorende modulaire tariefcodes.

In de eerste maanden van 2015 was bij sommige apotheeksystemen sprake van declaratieproblemen. Mogelijk heeft u na afloop van een maand correcties doorgevoerd, die niet zichtbaar zijn in de SFK-bestanden die u (waarschijnlijk) direct na afloop van de maand verstuurde. Om die reden kan het werkelijke dekkingspercentage in het begin van 2015 hoger zijn.

Verzekeraars

U kunt het totaal van alle verzekeraars zien, of een keuze maken van één of enkele verzekeraars. Standaard is de verzekeraar 'onbekend' uitgefilterd. De meeste apotheken boeken hun contante betalingen onder deze 'verzekeraar'.

Zie voor een gedetailleerd overzicht van uw verstrekkingen en prestaties ook het Brutowinstrekenmodel.

Back to top