Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Helpdesk / Groepen / Randvoorwaarden bij een samenwerkingsovereenkomst

Randvoorwaarden bij een samenwerkingsovereenkomst

Wilt u een samenwerkingsverband aangaan met collega-apotheken, dan is het belangrijk onderstaande aandachtspunten te doorlopen.
  1. Alle deelnemende apothekers die deel uitmaken van de groep vullen een samenwerkingsovereenkomst in en sturen dit document ondertekend naar de SFK. Om u op weg te helpen om de juiste keuze te maken welke overeenkomst voor u het meest passend is, heeft de SFK voor u een keuzehulp opgesteld.

  2. Alle deelnemende apotheken moeten toegang hebben tot dezelfde abonnementen. Iedere apotheker die deel uitmaakt van de apotheekgroep of -cluster moet minstens één abonnement nemen op eenzelfde inhoudelijk programma. Met een Combi-abonnement regelt u dit in één keer.

  3. Controleer of iedere apotheek uit de groep voldoende gegevenshistorie aan de SFK heeft aangeleverd. Voor de webrapportages is het nodig dat de SFK beschikt over minimaal 2 jaar, idealiter 3 jaar aan historie.

  4. De interne patiëntnummers in de apotheek mogen niet gewijzigd zijn in de afgelopen 2 jaar. Dit is van belang voor het maken van patiëntenanalyses. Als dit wel is gebeurd, kan de SFK u hierbij helpen of dit eenvoudig voor u aanpassen. Neemt u daarvoor contact op met de SFK.
    Eventueel kunt u zelf de SFK-bestanden opnieuw aanmaken (met de huidige patientnummers)  en met terugwerkende kracht opnieuw aanleveren aan de SFK. Hiermee worden de oude apotheekbestanden overschreven met de huidige patiëntnummers.

  5. Uitbreiding van de groep is altijd mogelijk. Heeft u reeds een groep of cluster gevormd en zijn er meer apotheken die zich hierbij willen aansluiten, dan kunt u uw samenwerkingsverband eenvoudig uitbreiden met het formulier Uitbreiding samenwerkingsovereenkomst groep of cluster (pdf).

Zie ook Voorwaarden voor groepen en clusters


Back to top