Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Helpdesk / Patiëntgegevens koppelen / Handleiding "Aanmaken patiëntbestand" - stap 1

Handleiding "Aanmaken patiëntbestand" - stap 1

Van de patiëntgegevens uit uw AIS maakt u een bronbestand. Dit bestand heeft u nodig voor de koppeling met de webrapportage (stap 3).

Let op: zorg ervoor dat uw bestand voldoet aan de volgende voorwaarden:

  1. het bestand met patiëntgegevens moet opgeslagen zijn als een .csv bestand
  2. de eerste regel bevat uitsluitend de kolomnamen.
  3. De eerste kolom moet de kolom met patiëntnummers zijn
  4. U kun alle gewenste patiëntgegevens selecteren. Wilt u dit bestand ook gebruiken voor SFK Select dan moet u in gedachten houden dat daarin slechts 50 tekens (incl. spaties) worden getoond in het patiëntenoverzicht.

Bekijk een voorbeeldbestand.

Mogelijke namen voor de titel van de eerste kolom (met het patiëntennummer) kunnen bijvoorbeeld zijn “id”, “patientnr” of “mens”
en voor de tweede kolom (met de naam van de betreffende patiënt) bijvoorbeeld “naam” of “name”)

Welk AIS?

De manier waarop u in uw AIS een bronbestand aanmaakt, is afhankelijk van de software waarmee u werkt. Hieronder wordt per softwaresysteem de belangrijkste stappen beschreven.
Als u problemen heeft met het uitvoeren van deze stappen, neemt u dan contact op met de helpdesk van uw AIS-leverancier.

Klik op een van de onderstaande linkjes om de beschrijvingen op te vragen.

Aposys van CGM
CGM Apotheek
Pharmacom Instructie Q–module patiënt plug–in
*
Pharmacom Instructie Q–module Nieuw patiënt plug–in*
PharmaSys van Caresoft

U heeft nu de benodigde stappen gevolgd voor de aanmaak van een patientenbestand. Dit bestand kunt u in de volgende stap gebruiken voor de koppeling met de webrapportage.

*NB: Wanneer u een .csv patiëntenbestand aanmaakt in Pharmacom, kan het voorkomen dat de patiëntgegevens niet getoond worden in SFK Select, omdat bij de extractie een aantal voorloopnullen vóór het patiëntnummer worden toegevoegd. Dit kunt u oplossen door het .csv bestand te openen in excel, de hele kolom met gegevens te selecteren, en de functie "tekst naar kolommen" te gebruiken. De gegevens zullen dan in aparte kolommen worden getoond, en de voorloopnullen verdwijnen dan voor de patiëntnummers. Vergeet niet dit bestand weer als CSV op te slaan.

Back to top