Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Groepen en Clusters

Groepen en clusters

SFK-deelnemers die op regelmatige basis hun gegevens aanleveren kunnen ook onderling apotheekgegevens uitwisselen of combineren met andere apothekers. Deze mogelijkheid is beschikbaar in het merendeel van de rapportages.

Gegevens delen in samenwerkingsverband

Maakt u deel uit van een maatschap of wilt u gegevens uitwisselen met collega-apothekers voor uw FTO? SFK biedt twee mogelijke samenwerkingsverbanden om uw apotheekdata te delen: in de vorm van een Groep of een Cluster.

Maakt u al deel uit van een groep of cluster dan ziet u hier alle samenwerkingsgegevens

Groep

In een groep voert elke deelnemende apotheek een eigen patiëntenadministratie en hebben patiënten in iedere afzondelijke apotheek een eigen patiëntnummer. Eén patient kan dus in de ene apotheek het nummer 100 hebben en in de andere apotheek het nummer 200. Ook kan de patiënt nummer 100 van de ene apotheek een andere zijn dan de patiënt nummer 100 in de andere apotheek.

Cluster

Bij een cluster maken samenwerkende apotheken gebruik van één patiëntenbestand, waarbij patiënten in alle betrokken apotheken hetzelfde unieke patiëntnummer hebben. Bijvoorbeeld in een maatschap. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om uw patiënten in hun geneesmiddelengebruik te volgen over de apotheken van het cluster. Een cluster kan dus ook gegevens op patiëntniveau delen en patiëntenlijsten op clusterniveau bekijken.

Lees meer over de aandachtspunten bij het werken met groepsgegevens

Samenwerkingsovereenkomsten

Er zijn afzonderlijke samenwerkingsovereenkomsten voor groepen en voor clusters
De SFK heeft een standaardovereenkomst opgesteld waarin u de gewenste optie tot het delen van informatie met uw collega-apothekers kunt vastleggen. Hierin moeten alle apothekers elkaar individueel machtigen. Met deze samenwerkingsovereenkomst krijgt uw groep of cluster in één keer toegang tot zowel SFK Select als alle rapportages die zich hiervoor lenen en binnen de door uzelf gekozen kaders vallen. Ook kunt u hierin aangeven of u alleen totaalcijfers van uw groep wilt delen of ook inzage wilt in elkaars individuele gegevens.

Hulp nodig bij het kiezen welke gegevens u wilt delen?

 Gebruik dan de Keuzehulp samenwerkingsovereenkomst. 

Nieuwe apotheek toevoegen aan uw bestaande groep of cluster

Als u uw bestaande groep of cluster wilt uitbreiden met een nieuwe apotheek, dan vullen de coördinator van de groep en de nieuwe apotheek het formulier Uitbreiding Groep of Cluster in.
Met de ondertekening van dit formulier geeft de nieuwe deelnemer ook aan dat hij kennis heeft genomen van alle bijbehorende voorwaarden. Die kunt u hier nalezen.

Kosten

Er gelden abonnementskosten per apotheek die deelneemt. Het maakt hierbij niet uit of u gegevens uitwisselt in een groep of een cluster. De kosten worden per kalenderjaar in rekening gebracht.

Meer informatie

Voor het aanvragen van een groepsovereenkomst of voor andere bijkomende informatie kunt u contact opnemen met de helpdesk van de SFK.

Zie ook: Veelgestelde vragen over Groepen en Clusters

 

 

Back to top