Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / Definities / Indicatoren / KISS Basisset / 1.6 Geen hormonale anticonceptie bij vrouwen > 52 jaar

1.6 Geen hormonale anticonceptie bij vrouwen > 52 jaar

Omschrijving

 

Richtlijn

Medicatieveiligheid

Toepassingsgebied

Openbare Apotheek

Rapportageperiode

Kalenderjaar 2019

Aanleiding

Voor vrouwen die niet meer in de vruchtbare leeftijd zijn, weegt  bij het gebruik van hormonale anticonceptie het risico op bijwerkingen zwaarder dan het eerdere nut van de therapie.

Indicator

Ligt het percentage  vrouwen > 52 jaar zonder gebruik van orale anticonceptiva boven of gelijk aan de ondergrens van 90%?

  • Ja
  • Nee

 

Voor OA: Uw score voor deze indicator vindt u in de KNMP/SFK webrapportage ‘KISS Kwaliteitsindicatoren’, indien u  gegevens aan SFK aanlevert. Het antwoord kunt u automatisch laten inlezen in deze enquête.

Medicatie

Anticonceptiva. pil: G03A, G03HB

Aflevering

Aflevering in de rapportageperiode

Passant

Iemand die in een periode van 2 jaar slechts één voorschrift (ongeacht het geneesmiddel) verstrekt heeft gekregen of eenmalig verschillende voorschriften in maximaal 4 opeenvolgende dagen.

Selecties

Exclusie: 'Passant' 

A: Vrouwen > 52 jaar

B: Aantal patiënten uit 'A' met geen 'aflevering' van de 'pil’ in de rapportageperiode

Resultaat

B / A boven of gelijk aan de ondergrens van 90%

Toelichting

Voor deze ondergrens geldt dat deze is bepaald aan de hand van de scores van apotheken over 2017. Deze ondergrenzen zijn bepaald als mediaan van alle landelijke scores minus 1,5 keer de standaarddeviatie. De ondergrens is nooit hoger dan 90%

Deze indicator kan voor het behalen van de vastgestelde ondergrens worden gebruikt voor vergelijkingen tussen apotheken, die tenminste 30 patiënten in de noemer hebben.

Type indicator

Proces (met een ondergrens)

Back to top