Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / KISS Basisset / KISS Basisset 2020 / 3.5a GDV-patiënten met bisfosfonaten en met bekende nierfunctiewaarden (alleen noemer)

3.5a GDV-patiënten met bisfosfonaten en met bekende nierfunctiewaarden (alleen noemer)

 

Indicator 3.5aGDV-patiënten met bisfosfonaten en met bekende nierfunctiewaarden (alleen noemer)
RichtlijnGeïndividualiseerde distributievorm
ToepassingsgebiedOpenbare Apotheek
RapportageperiodeVanaf december 2020 terug in het jaar totdat er 10 patiënten voor deze indicator gevonden zijn of tot 1 januari 2020.
AanleidingVoor een goede medicatiebewaking bij bisfosfonaten is informatie over de nierfunctie nodig. Bij een te lage nierfunctiewaarde dient actie genomen te worden.
Indicatora) Het percentage binnen een steekproef van 10 GDV-patiënten die bisfosfonaten gebruiken, waarbij de nierfunctie bekend is.
MedicatieBisfosfonaten: M05BA, M05BB
GDV-gebruikerGebruiker met een verstrekking van ‘medicatie’ met de modulaire tariefcode voor GDV.
Selecties
  • A:Noemer: 10 ‘GDV-gebruikers’ van ‘Bisfosfonaten’
  • B: Teller: Patiënten uit de noemer met een bekende nierfunctie binnen 1 jaar voor de laatste aflevering van ‘bisfosfonaten’. – niet te bepalen met SFK-data
ToelichtingAangezien de hier gewenste informatie nog niet geautomatiseerd uit de systemen kan worden gehaald, wordt u hier verzocht om dit handmatig bij een steekproef van patiënten te achterhalen. De hiermee behaalde percentages dienen voor intern gebruik en zijn niet geschikt voor vergelijkingen tussen apotheken. Mocht u uit resultaten van deze steekproef concluderen dat uw zorg voor deze geneesmiddelgebruikers nog niet naar wens is geregeld, loop dan ook alle andere hiervoor in aanmerking komende gebruikers in 2020 voor deze aspecten na. U vindt een overzicht van de hiervoor in aanmerking komende patiënten van het rapportagejaar 2020 in de KNMP/SFK webrapportage KISS-Kwaliteitsindicatoren..
OnderbouwingKNMP-Richtlijn Geïndividualiseerde distributievormBack to top