Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / KISS Basisset / KISS Basisset 2021 / 2.6a Geen antimycotica bij gebruik SGLT-2-remmer

2.6a Geen antimycotica bij gebruik SGLT-2-remmer

Indicator 2.6aGeen antimycotica bij gebruik SGLT-2-remmer
RichtlijnDiabetes
ToepassingsgebiedOpenbare Apotheek en Apotheekhoudende huisarts
Rapportageperiode2021
AanleidingDe toepassing van SGLT-2-remmers wordt in de NHG-Standaard Diabetes van 2021 uitgebreid. Patiënten die een SGLT-2-remmer gebruiken lopen een verhoogd risico op (mycotische) genitale infecties. Om dit risico te beperken, is het essentieel individuele patiënten hierover te informeren. Deze indicator brengt in kaart hoeveel starters met een SGLT-2-remmer in verband hiermee ook starten met een antimycoticum en het antimycoticum blijven gebruiken. Een recidiverende urogenitale schimmel infectie kan een reden zijn om de SGLT-2-remmer te staken.
IndicatorPercentage patiënten dat niet met een vervolgaflevering antimycoticum wordt behandeld, dat in verband met een aflevering van de SGLT-2-remmer was gestart. Uw score voor deze indicator vindt u in de KNMP/SFK webrapportage ‘KISS Kwaliteitsindicatoren’ indien u gegevens aan SFK aanlevert. Het antwoord kunt u automatisch laten inlezen in deze enquête.
MedicatieSGLT-2-remmers: A10BK Antimycotica: A07AA02, A07AA07, A01AB04, A07AC01, D01
AfleveringAflevering in de ‘rapportageperiode’.
Eerste uitgifteAflevering in de rapportageperiode zonder dat er in de voorafgaande 12 maanden een aflevering van de geneesmiddelgroep is geweest. Tevens was bij de aflevering een eerste uitgifte tarief vastgelegd.
Start antimycoticum bij aflevering SGLT2-remmer‘Eerste uitgifte’ ‘antimycoticum’ bij ‘aflevering’ ‘SGLT-2-remmer’ 10 dagen ervoor of 15 dagen erna.
Vervolguitgifte met antimycoticaEen verdere ‘aflevering’ van een ‘antimycoticum’ bij gebruik van ‘SGLT2-remmers’, 10 dagen ervoor of 15 dagen erna, na ‘start antimycoticum bij aflevering SGLT-2-remmer’.
Gecorrigeerde gebruiksperiodeDe gebruiksperioden van de medicatiegroepen op groepsniveau van de geneesmiddelen corrigeren voor overlappende afleveringen.
GestandaardiseerdIndien geen gebruiksperiode geregistreerd is, standaard van een gebruiksperiode van 30 dagen uitgaan.
Selecties
  • A: ‘Patiënten met een ‘ aflevering’ ‘van ‘SGLT-2-remmers’.
  • B: Patiënten uit A zonder ‘vervolguitgifte met antimycotica’ na ‘start antimycoticum bij gebruik van SGLT-2-remmers’.
ResultaatB/A
StreefwaardeRichting 100%
Type indicatorProces

 

 

 

Back to top