Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / KISS Basisset / KISS Basisset 2021 / 4.8 Gebruikers van inhalatiemedicatie zonder stootkuren

4.8 Gebruikers van inhalatiemedicatie zonder stootkuren

Indicator 4.8Gebruikers van inhalatiemedicatie zonder stootkuren
RichtlijnAstma
ToepassingsgebiedOpenbare Apotheek en Apotheekhoudende huisarts
RapportageperiodeKalenderjaar 2021
AanleidingBij een stootkuur in een jaar lijkt de ziekte niet goed onder controle. Een evaluatie van de medicatie en het gebruik ervan met de patiënt is dan nodig.
IndicatorPercentage patiënten zonder stootkuren binnen gebruikers van inhalatiemedicatie. Uw score voor deze indicator vindt u in de KNMP/SFK webrapportage ‘KISS Kwaliteitsindicatoren’ indien u gegevens aan SFK aanlevert.
Het antwoord kunt u automatisch laten inlezen in deze enquête.
MedicatieInhalatiemedicatie: R03 zonder R03BX Pred_stoot: H02AB06, H02AB07
AfleveringAflevering in de rapportageperiode.
GebruikerMet een gebruiksperiode van minimaal 1 dag in de rapportageperiode op basis van afleveringen in dit jaar en/of in de voorafgaande 3 maanden.
Gecorrigeerde gebruiksperiodeBinnen de 'gebruikers' van ‘inhalatiemedicatie’ de gebruiksperioden van de medicatiegroepen bij deze indicator op groepsniveau van de geneesmiddelen corrigeren voor overlappende afleveringen.
Standaard gebruiksperiodeIndien bij 'Inhalatiemedicatie' geen daggebruik is geregisteerd, houden wij standaard 90 dagen als gebruiksperiode aan.
Stootkuur‘aflevering’ van ‘Pred_stoot’ > 20 mg en voor tussen de 5 en 14 dagen.
PassantEen passant is iemand die in een periode van 2 jaar slechts één voorschrift (ongeacht het geneesmiddel) verstrekt heeft gekregen of eenmalig verschillende voorschriften in maximaal 4 opeenvolgende dagen.
Selecties
  • Exclusie:passanten’.
  • A: Patiënten met 'gebruik' van 'inhalatiemedicatie’ op basis van een ‘gecorrigeerde gebruiksperiode’.
  • B: Patiënten uit 'A' zonder 'afleveringen van 'pred_stoot', waarbij sprake is van ‘ gebruik’ van inhalatiemedicatie’ binnen 30 dagen ervoor of erna.
TellerB
NoemerA
PercentageB/A
StreefwaardeRichting 100%
Type indicatorProces
Back to top