Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Over de rapportages / Patiëntgegevens / Patiëntgegevens in SFK Select

Patiëntgegevens in SFK Select

Hieronder kunt u nalezen hoe u in de SFK Select rapportages bij uw patiëntnummers extra gegevens kunt tonen, als naam, adres en geboortedatum.

Om het identificeren van patiënten te vereenvoudigen is het mogelijk om de patientenlijsten uit SFK Select aan te vullen met gegevens uit uw eigen AIS.

STAP 1: Patiëntenlijst met patiëntgegevens genereren

Om gebruik te maken van deze functionaliteit maakt u in uw AIS een exportbestand aan met de bedoelde patiëntgegevens. Per AIS zal de procedure van het samenstellen van het bestand verschillen. Voor meer informatie over het aanmaken van een patiëntbestand in de verschillende AISsen, zie Patiëntgegevens.

Het patiëntenbestand moet in ieder geval als eerste een kolom met de patiëntnummers bevatten. Daarnaast kunt u kolommen met verschillende gegevens toevoegen, bijvoorbeeld de naam, initialen en geboortedatum van de patiënt. Alle kolommen met informatie die na het patiëntnummer in het bestand zijn opgenomen, vormen samen het patiëntlabel dat SFK Select in rapporten weergeeft.

NB: Houdt er rekening mee dat in het uiteindelijke rapport in SFK Select ruimte is voor maximaal 50 karakters.

Het exportbestand uit uw AIS plaatst u op een voor u toegankelijke locatie op de PC waar u SFK Select gebruikt.

STAP 2: Bestand uploaden in SFK Select

Om de patiëntlabels in SFK Select te kunnen gebruiken, moet u eerst in SFK Select selecteren waar het bestand te vinden is.
Log daarvoor eerst in in SFK Select en ga naar de Project Home Page van het project Apotheek. Hier heeft u de mogelijkheid om een patiëntenbestand te selecteren voor gebruik in SFK Select, vanuit de locatie waar u het heeft opgeslagen.

1. Project home page, er is niet eerder een patiëntenbestand geselecteerd in SFK Select.

Project home page: er is niet eerder een bestand geselecteerrd

Nadat een patiëntenbestand eenmaal is geselecteerd, blijven de patiëntlabels uit dat bestand vanuit díe internetbrowser beschikbaar in SFK Select. Op het moment dat u inlogt worden de gegevens over een beveiligde internetverbinding naar het geheugen van de SFK Select server verzonden. Niemand kan bij die patiëntgegevens, en de SFK slaat die gegevens niet op. Als u uitlogt zal SFK Select de gegevens over uw patiënten automatisch verwijderen.

2. Project home page: er is al eerder een patiëntenbestand geselecteerd, het aantal patiëntlabels is weergegeven.

project home page , er is een patientenbestand geselecteerd, het aantal patientenlabels is weergegeven

Vanaf nu toont SFK Select in elk rapport waarin patiëntnummers worden getoond automatisch ook de patiëntlabels als u gebruik maakt van dezelfde internetbrowser vanaf dezelfde PC die u eerder gebruikte.

3. Na het openen van een report of document vanuit een link kunt u, indien nodig, de patiëntlabels laden door de pagina te verversen (via F5 of door op de getoonde link te klikken).

Patientlabels laden door pagina te verversen (via getoonde link, browser refresh).

Browserversies

Het tonen van patiëntgegevens in SFK Select werkt in alle gangbare internetbrowsers vanaf de volgende versies:

  • Internet Explorer vanaf versie 10
  • Mozilla Firefox vanaf versie 21
  • Google Chrome vanaf versie 21
  • Apple Safari vanaf versie 6

Let op: de weergave kan per browser verschillen.

 

Back to top