Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Over de SFK / SFK voor apotheekhoudende huisartsen

SFK voor apotheekhoudende huisartsen

Ook apotheekhoudende huisartsen kunnen deelnemer worden bij de SFK. Als deelnemer kunt u onder meer gebruik maken van de gratis rapportages van de SFK, zoals de rapportage KISS Kwaliteitsindicatoren Farmacie voor de jaarlijkse indicatorenuitvraag. Deelname aan de SFK is kosteloos.

LET OP: Heeft u het AIS Promedico VDF voor apotheekhoudend huisartsen, dan kunt u geen deelnemer worden bij SFK, omdat dit systeem geen extractie module heeft voor SFK bestanden. (Promedico APRO is wel mogelijk)
______________________________________________________________________________________________________ 

Waarom SFK deelnemer worden?

 • De SFK heeft als doel te ondersteunen bij de bevordering van een goede geneesmiddelvoorziening, de wetenschappelijke beoefening van de farmacie en de belangenbehartiging van apotheekhoudenden in Nederland.
 • De SFK draagt bij aan het verbeteren en inzichtelijk maken van de kwaliteit van geleverde farmaceutische zorg, zowel voor uzelf voor uw eigen praktijk, als op landelijk niveau.
 • De SFK ondersteunt deelnemers kosteloos met diverse rapportages en diensten. De gratis rapportages, zoals de KISS Kwaliteitsindicatoren Farmacie, recall-rapporten en het Brutowinstrekenmodelzitten in het SFK Basis-abonnement.
 • Daarnaast heeft SFK betaalde abonnementen op rapportages op het gebied van patiëntenzorg,  overzichten voor het FTO en managementrapportages. Voor een volledig overzicht, zie het prijsoverzicht.

 Aanmelden als SFK deelnemer.

______________________________________________________________________________________________________ 

SFK deelnemer worden

 1. Procedure van aanvragen SFK deelnemerschap
 2. Bestanden aanleveren
 3. Pseudoniemen
 4. Kosten
 5. Overeenkomst opzeggen / voortzetten
 6. AVG: Verwerkersovereenkomst noodzakelijk
 7. Rapportages bekijken voordat u SFK-deelnemer wordt

 

______________________________________________________________________________________________________ 

 1. Procedure van aanvragen SFK deelnemerschap

 • Alleen de apotheekhoudend huisarts kan de praktijk als deelnemende apotheek aanmelden. Wel is het mogelijk om een ander persoon als contactpersoon op te voeren.
 • Na registratie krijgt u een deelnemerspakket toegestuurd met een deelnemersovereenkomst. Wanneer u deze ondertekend terugstuurt, ontvangt u een schriftelijke bevestiging van deelname, met uw persoonlijke inlogcodes. Daarbij is een uitleg toegevoegd over hoe u SFK-bestanden (automatisch) kunt aanmaken vanuit uw apotheeksysteem. Eventueel kan uw softwarehuis u hierbij assisteren.

2. Bestanden aanleveren

Om uw gegevens te kunnen verwerken is het noodzakelijk dat u uw apotheekbestanden uit uw AIS aanlevert aan de SFK. Het aanleveren van uw SFK-bestanden gaat via een beveiligde verbinding. Deze kunt u dagelijks, wekelijks en maandelijks per e-mail aanleveren in de mailbox . Wanneer de SFK de eerste bestanden van u heeft ontvangen, kunt u de SFK rapporten inzien met uw eigen cijfers.

LET OP: Heeft u het AIS Promedico VDF voor apotheekhoudend huisartsen, dan kunt u geen deelnemer worden, omdat dit systeem geen extractie module heeft voor SFK bestanden.
AIS-sen die wel geschikt zijn voor SFK: Medicom van PharmaPartners, (Mira)CGM, APRO van Promedico, HiX van Chipsoft, Farmasys van Caresoft/SmartMed

3. Pseudoniemen

Met behulp van patiënt-pseudoniemen kan de SFK in rapportages het geneesmiddelgebruik betrouwbaarder in kaart brengen. Voor apotheekhoudenden waarvan de SFK over pseudoniemen beschikt, zijn de uitkomsten in rapportages gebaseerd op zowel de eigen apotheekdata alsook op verstrekkingen aan uw patiënten in andere apotheken, waarvan de SFK over pseudoniemen beschikt.

Ook vanuit de AIS-en van apotheekhoudende huisartsen kunnen pseudoniembestanden worden aangemaakt en automatisch worden aangeleverd aan de SFK. Dit geldt voor apotheekhoudenden die gebruik maken van de systemen Medicom van PharmaPartners, (Mira) CGM, APRO van Promedico en Farmasys van Caresoft/SmartMed.  

Pseudoniembestanden zijn een aparte datastroom en zijn dus niet hetzelfde als de apotheekbestanden die de SFK vanuit uw AIS ontvangen. Wilt u pseudoniembestanden aanleveren, dan kan uw softwarehuis dit voor u instellen. Neemt u dan contact hierover op met uw softwarehuis.

4. Kosten

Deelname aan SFK is kosteloos. Als deelnemer heeft u automatisch toegang tot de rapporten waarvoor u geen (betaald) abonnement nodig heeft. Daarnaast bieden wij ook rapporten aan waarvoor u wel een abonnement nodig heeft.

5. Overeenkomst opzeggen / voortzetten (ook bij wisseling beherend apotheker)

SFK gaat de overeenkomst aan met de apotheek. Bij wisseling van de beherend apotheker blijft de overeenkomst met de apotheek bestaan, tot wederopzegging van één van beide partijen. 
NB: Nieuwe beherend apothekers adviseren wij nieuwe inlogcodes in te stellen via Mijn SFK > Accounts en wachtwoorden. (inloggen)

6. AVG: Verwerkersovereenkomst noodzakelijk

Als deelnemer aan de SFK levert u gegevens van de apotheek aan de SFK. Omdat daar ook persoonsgegevens onder vallen, is een verwerkersovereenkomst noodzakelijk. Deze verwerkersovereenkomst hebben wij online klaar staan en kunt u hier doorlezen.
Nadat u deelnemer bent geworden kunt u deze dan (met dezelfde link) digitaal accepteren

7. Rapportages bekijken voordat u SFK-deelnemer wordt?

Het is mogelijk om inloggegevens te ontvangen, waarmee u tijdelijk zowel de gratis als de betaalde rapportages van een voorbeeld-apotheek kunt bekijken. Wilt u ook graag eens geheel vrijblijvend kijken welke rapportages de SFK aanbiedt, dan kunt u bellen met 070-37 37 444 of een e-mail sturen naar info@sfk.nl.

 

____________________________________________________________________________________________

Contact

Voor vragen of demo-inlogcodes:

 

 

Back to top