Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Cursus

Cursus SFK Select

Sinds 1 januari 2017 is de cursus SFK Select opgenomen in het Stimuleringsprogramma Competentieontwikkeling Openbaar apothekers (StiPCO). De cursus SFK Select is gewaardeerd met 6 stimuleringspunten. Openbaar apothekers die deelnemen aan StiPCO-scholingen ontvangen een financiële bijdrage van € 50,- per stimuleringspunt.

Wat is SFK Select?

Met SFK Select kunnen apothekers zelf online overzichten maken met gegevens over het geneesmiddelengebruik van de patiënten in de eigen apotheek. De apotheker kan bijvoorbeeld een rapport maken met financiële gegevens, een rapport met de therapiekeuze per arts of een lijst met patiënten genereren die voldoen aan bepaalde selecties. Het is ook mogelijk om rapporten samen te stellen voor een groep van meerdere apotheken samen, mits deze apotheken deze samenwerking bij de SFK contractueel vastleggen.

Programma

  1. Toelichting op de structuur en inhoud van de informatie die SFK Select biedt. Zoals informatie over het aantal patiënten, het aantal verstrekkingen, standaarddagdoseringen (DDD’s) en financiële informatie. Apothekers kunnen betekenis geven aan deze informatie door het selecteren van patiënten, geneesmiddelen, prestaties, artsen, periode en/of zorgverzekeraars.
  2. Maken van FTO-rapporten waarbij verschillen in voorkeuren van huisartsen inzichtelijk worden gemaakt.
  3. Uitvoeren van prescriptie analyses en genereren van een lijst met patiënt die extra aandacht nodig heeft. Zo maken apothekers bijvoorbeeld een lijst van patiënten die wel geneesmiddel A, maar niet geneesmiddel B gebruiken.
  4. Werken met de verstrekkingsgegevens van de eigen apotheek en die van meerdere apotheken samen (samenwerkingsverbanden)
  5. Maken van grafieken en exporteren van gegevens. Standaard worden gegevens in SFK Select in tabellen gepresenteerd, maar het is ook mogelijk om de gegevens grafisch aantrekkelijk te presenteren of te exporteren naar Excel of PDF.

Leerdoelen

1. Kennis verkrijgen en ervaring opdoen in het genereren van informatie op basis van verstrekkingsgegevens met SFK Select. Maken van prescriptie analyses per huisarts ter voorbereiding van het Farmacotherapeutisch overleg (FTO). Cursisten leren overzichten te maken om verschillen in artsenvoorkeuren in relatie tot de NHG-Standaarden en KNMP- en multidisciplinaire richtlijnen inzichtelijk te maken. Om zo het lokale beleid met betrekking tot de medicamenteuze behandeling van patiënten in de eerste lijn te verbeteren.

2.  Vervaardigen van eenvoudige lijsten van patiënten die specifieke geneesmiddelen gebruiken, als ook het genereren van meer complexe lijsten van patiënten die wel een risicomiddel gebruiken maar geen relevante comedicatie krijgen. Deze patiëntenlijsten kunnen per arts worden uitgedraaid en bevorderen hiermee betere patiëntenzorg door samenwerking tussen arts en apotheker.

3.  Genereren van informatie ten behoeve van samenwerkingsverbanden met meerdere apotheken. De verkregen informatie kunnen apothekers inzetten voor bevordering van de samenwerking met de huisartsen of andere eerste- of tweedelijns zorgverleners of binnen maatschappen en andere samenwerkingsverbanden op lokaal en/of regionaal niveau.

Praktisch

De cursusduur is 1 dag, van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief lunch.

De cursus is geaccrediteerd met 6 stimuleringspunten. Meer informatie over StiPCO vindt u op de website van de KNMP.

De kosten voor deze cursus van twee dagdelen bedragen € 264, - (alleen voor SFK deelnemers).

Cursusdata

DatumLocatieBeschikbare plekken
maandag, 11 juni 2018BCN, Daltonlaan 100, UtrechtVOLinschrijven
donderdag, 12 juli 2018BCN, Daltonlaan 100, Utrecht7inschrijven

Cursus bij u in de buurt

Wilt u op een specifieke datum of dichter bij u in de buurt een cursus volgen met bijvoorbeeld een aantal collega's, geeft u dit dan aan ons door. Wij onderzoeken dan de mogelijkheden voor een extra cursus bij u in de buurt. Voorwaarde is dat er minimaal zes cursisten deelnemen, de SFK zal u vragen te helpen bij een wervingsactie om het aantal cursisten bij elkaar te krijgen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie, dat kunt u contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@sfk.nl.

Inschrijven voor deze cursus

Wilt u zich inschrijven voor één van deze cursusdagen, vult u dan onderstaand formulier in. Gelieve voor een tweede inschrijving het formulier nogmaals in te vullen.

Aanhef  


Schrijft zich in voor de cursus op:  

Heeft u nog vragen?

Onze helpdesk is tijdens kantooruren bereikbaar via het telefoonnummer 070-37 37 444 of per e-mail via info@sfk.nl.

Back to top