Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Cursus

Cursus SFK Select

SFK Select is een softwaretool waarmee apothekers die deelnemer zijn van de SFK zelf online overzichten kunnen maken van het geneesmiddelengebruik van de patiënten in de eigen apotheek. In de cursus SFK Select leert u hoe u rapporten maakt voor bijvoorbeeld het FTO of voor uw apotheekbedrijf. Niet alleen apothekers maar ook Farmaceutisch consulenten kunnen deze cursus volgen.

Accreditatie
De cursus SFK Select is geaccrediteerd met 6 uren, zowel voor apothekers als voor Farmaceutisch consulenten.

Deze cursus leert u om farmacotherapeutische overzichten te genereren op verschillend detailniveau: bijvoorbeeld per arts, per patiënt, per (groep) artikel(en) of per zorgverzekeraar en met elk gewenst kengetal, waaronder aantal verstrekkingen, aantal standaarddagdoseringen (DDD’s), aantal gebruikers en kosten.

Na het volgen van deze cursus kunnen SFK deelnemers en farmaceutisch consulenten zelfstandig overzichten maken van het geneesmiddelengebruik van de patiënten in de eigen apotheek, het samenwerkingsverband of eventueel zelfs op regionaal gebied. U leert hoe u zelf rapporten samenstelt voor bijvoorbeeld het monitoren van regionale formulariumafspraken, het FTO of voor uw apotheekbedrijf. Zie ook : Leerdoelen

Online cursus SFK Select

De cursus is verdeeld over twee ochtenden van 09.00 uur t/m 12.30 uur met een maximum van vier deelnemers per cursus.
De kosten voor deelname aan de online cursus bedragen € 213 (excl. BTW), de cursus is geaccrediteerd met 6 uren, zowel voor apothekers als voor Farmaceutisch consulenten.

Klassikale cursus

De klassikale cursus duurt één werkdag. Deze worden gehouden bij BCN Utrecht Daltonlaan van 09.00 uur t/m 16.30 uur (incl. lunch) op locatie met een maximum van 8 deelnemers per cursus. De kosten voor de klassikale cursus bedragen € 309 (excl. BTW).

Cursusdata

CursusLocatieBeschikbare plaatsen
Klassikaal: Maandag 24 juni 2024BCN Utrecht

 7

Online cursus nu ook op aanvraag

Wanneer u graag met meerdere collega's de cursus online zou willen volgen, kan de SFK een cursus SFK Select op aanvraag verzorgen. Voorwaarde is dat u zich aanmeldt met minimaal vier deelnemers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SFK of een mail sturen aan

INSCHRIJFFORMULIER

Aanhef  


Schrijft zich in voor de cursus SFK Select op:  

Leerdoelen

    • Kennis verkrijgen en ervaring opdoen in het genereren van informatie op basis van verstrekkingsgegevens met SFK Select. Maken van prescriptie analyses per huisarts ter voorbereiding van het Farmacotherapeutisch overleg (FTO). Cursisten leren overzichten te maken om verschillen in artsenvoorkeuren in relatie tot de NHG-Standaarden en KNMP- en multidisciplinaire richtlijnen inzichtelijk te maken. Om zo het lokale beleid met betrekking tot de medicamenteuze behandeling van patiënten in de eerste lijn te verbeteren.
    • Vervaardigen van eenvoudige lijsten van patiënten die specifieke geneesmiddelen gebruiken, als ook het genereren van meer complexe lijsten van patiënten die wel een risicomiddel gebruiken maar geen relevante comedicatie krijgen. Deze patiëntenlijsten kunnen per arts worden uitgedraaid en bevorderen hiermee betere patiëntenzorg door samenwerking tussen arts en apotheker.
    • Genereren van informatie ten behoeve van samenwerkingsverbanden met meerdere apotheken. De verkregen informatie kunnen apothekers inzetten voor bevordering van de samenwerking met de huisartsen of andere eerste- of tweedelijns zorgverleners of binnen maatschappen en andere samenwerkingsverbanden op lokaal en/of regionaal niveau.

Heeft u nog vragen?

Onze helpdesk is tijdens kantooruren bereikbaar via het telefoonnummer 070-37 37 444 of per e-mail via info@sfk.nl.

 

 

Back to top