Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / FTO algemeen / Antibiotica

Antibiotica

Deze rapportage ondersteunt apothekers met cijfers over de behandeling van patiënten met antibiotica. De rapportage geeft zowel een beeld van het voorschrijfgedrag- en voorkeuren van huisartsen, als ook een overzicht van patiënten die mogelijk suboptimaal worden behandeld.
Kernpunten
OnderwerpFTO Antibiotica en Pijn
Abonnement nodig

ja

Benodigde gegevenshistorie
(voor nieuwe apotheken)
15 maandenGeschikt voor groep/cluster

cluster: ja
groep: ja maar zonder patiëntenlijsten

 

Bekijk de rapportage Antibiotica
Nu abonneren

___________________________________________________________________________________________

Toelichting

  Algemeen

  De cijfers in deze rapportage geven zowel een beeld van het voorschrijfgedrag- en voorkeuren van huisartsen, als ook een overzicht van patiënten die mogelijk suboptimaal worden behandeld. Waar mogelijk kunt u de uitkomsten spiegelen aan landelijke benchmarkcijfers.

  Als u een groep of cluster vormt met andere apotheken, kunt u ook overzichten voor de groep/het cluster opvragen.

  In de FTO-overzichten van de rapportage kunnen maximaal 10 huisartsen geselecteerd worden; de cijfers worden per arts berekend.

  De rapportage geeft de cijfers standaard weer over een meetperiode van de meest actuele 12 maanden. In sommige overzichten is de meetperiode 6 maanden. Bovenaan de rapportage staat vermeld op welke periode het overzicht betrekking heeft. U kunt de rapportageperiode niet zelf aanpassen.

  Welke vragen worden beantwoord?

  • Naar welke soort antibioticum gaat de voorkeur van de huisarts uit? Wat schrijft de huisarts voor aan patiënten jonger dan 12 jaar en wat aan oudere patiënten?
  • Naar welk antibioticum voor urineweginfecties gaat de voorkeur van de huisarts uit? Wat is de kuurlengte?
  • Naar welk antibioticum voor luchtweginfecties gaat de voorkeur van de huisarts uit? Wat is de voorkeur van de huisarts bij patiënten jonger dan 12 jaar en wat bij oudere patiënten?
  • Hoeveel patiënten krijgen binnen 14 dagen een tweede voorschrift van een antibioticum? Welke patiënten krijgen meer dan drie voorschriften per jaar?
   

   

  Back to top