Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / FTO algemeen / Hypertensie

Hypertensie

Deze rapportage ondersteunt apothekers met cijfers over de behandeling van patiënten met hypertensie. De rapportage geeft zowel een beeld van het voorschrijfgedrag- en voorkeuren van huisartsen, als ook een overzicht van patiënten die mogelijk suboptimaal worden behandeld.
Kernpunten
OnderwerpFTO CVRM en DiabetesAbonnement nodig

ja

Benodigde gegevenshistorie
(voor nieuwe apotheken)
15 maandenGeschikt voor groep/cluster

cluster: ja
groep: ja maar zonder patiëntenlijsten

 

Bekijk de rapportage Hypertensie
Nu abonneren

Abonnementsvoorwaarden
In deze rapportage kunt u patiëntgegevens koppelen aan de patiëntnummers.
Prijzen

Toelichting

  Algemeen

  De cijfers in deze rapportage geven zowel een beeld van het voorschrijfgedrag- en voorkeuren van huisartsen, als ook een overzicht van patiënten die mogelijk suboptimaal worden behandeld. Waar mogelijk kunt u de uitkomsten spiegelen aan landelijke benchmarkcijfers.

  Als u een groep of cluster vormt met andere apotheken, kunt u ook overzichten voor de groep/het cluster opvragen.

  In de FTO-overzichten van de rapportage kunnen maximaal 10 huisartsen geselecteerd worden; de cijfers worden per arts berekend.

  De rapportage geeft de cijfers standaard weer over een meetperiode van de meest actuele 12 maanden. In sommige overzichten is de meetperiode 6 maanden. Bovenaan de rapportage staat vermeld op welke periode het overzicht betrekking heeft. U kunt de rapportageperiode niet zelf aanpassen.

  Welke vragen worden beantwoord?

  • Welke bloeddrukverlagende medicatie kiest de huisarts? Welke keuzes worden gemaakt met betrekking tot diuretica, bètablokkers, calciumantagonisten (dihydropyridines) en RAAS-remmers?
  • Hoeveel patiënten met hypertensie krijgen een niet optimale behandeling? Hoeveel personen gebruiken meer dan 3 orale bloeddrukverlagende middelen? Welke patiënten krijgen een AII-antagonist voorgeschreven als met een RAAS-remmer wordt gestart?
  • Welke patiënten zijn niet therapietrouw met hun bloeddrukverlagende medicatie?

   

   

   

  Back to top