Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Helpdesk / Handleiding dagelijks aanleveren SFK bestanden in Pharmacom

Handleiding dagelijks aanleveren SFK bestanden in Pharmacom

14 oktober 2021

Met de uitrol van Pharmacom R518 bestaat de mogelijkheid om het versturen van uw maandelijkse bestanden aan de SFK kosteloos uit te breiden met automatische dagelijkse aanleveringen. Een van de voordelen is dat de SFK de rapportages die geschikt zijn voor dagelijks gebruik iedere dag voor u kan bijwerken. Ook kan de SFK bijvoorbeeld in geval van een recall patiëntenlijsten genereren met patiënten die tot ‘gisteren’ in uw apotheek geweest zijn.

 Instellen dagelijks aanleveren van SFK bestanden in Pharmacom

Volg het volgende stappenplan om voortaan dagelijks én maandelijks geautomatiseerd bestanden aan te leveren:

 1. Kies voor Management Informatie
    1. Kies Managementinformatie
 2. Kies voor Financieel Verslag
  2. Financieel verslag
 3. Kies voor Onderhoud parameters SFK bestanden
  3. onderhoud_parameters
 4. - Vul bij Frequentie aanmaken SFK-bestand de D in van dagelijks
  - Bestand automatisch aanmaken daar moet de J staan van Ja
  - Het email adres dat moet worden ingevuld is 
 5. Druk op F8:start om de instellingen op te slaan.

 4/5. 4. dagelijks instellen


 

Voordelen dagaanlevering

Een van de voordelen is dat de SFK de rapportages die geschikt zijn voor dagelijks gebruik iedere dag voor u kan bijwerken. Ook kan de SFK bijvoorbeeld in geval van een recall patiëntenlijsten genereren met patiënten die tot ‘gisteren’ in uw apotheek geweest zijn.
Voor de SFK zorgt dagelijkse aanlevering van SFK-bestanden voor een nog actueler beeld op de farmacie, wat bijvoorbeeld bij aanvang van de Corona-pandemie snel zeer waardevolle inzichten over de ontwikkelingen in de branche opleverde.

Hoe werkt het?

Wanneer u dagelijks aanlevert, ontvangt de SFK na middernacht een bestand over de dan afgelopen dag. Omdat het voorkomt dat apothekers gedurende de maand soms met terugwerkende kracht wijzigingen in hun systeem doorvoeren, zorgt Pharmapartners naast het dagelijkse bestand ook altijd voor het aanleveren van een extra maandbestand. Dat maandbestand ontvangt de SFK elke 15e van de maand automatisch over de laatste afgelopen maand. Hiermee kan de SFK de wijzigingen die u na afloop van een dag met terugwerkende kracht doorvoert, de volgende maand alsnog corrigeren. Zo profiteert u van snel inzicht in de ontwikkelingen in uw apotheek én de kwaliteit van een bestand waarin wijzigingen kort na afloop van een dag alsnog bij de SFK worden doorgevoerd.

Standaard dagaanlevering

Bij gebruikers van alle andere apotheeksystemen is dagelijks aanleveren de standaard. De SFK heeft Pharmapartners gevraagd het dagelijks aanleveren ook standaard in te stellen. Die functionaliteit wordt op dit moment nog ontwikkeld. Tot die tijd kunt u door een eenmalige wijziging het dagelijks geautomatiseerd verzenden van uw bestanden zelf aanzetten.

 

 

 

Back to top