Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Helpdesk / Veelgestelde vragen / Veelgestelde vragen over indicatoren

Veelgestelde vragen over indicatoren

 

  1. Waar vind ik de getallen die ik voor de jaarlijks terugkerende uitvraag Kwaliteitsindicatoren moet invullen?
  2. Waar kan ik de selectie-instructie vinden om zelf mijn indicatoren te berekenen eigen berekening te maken?
  3. Kan ik bij de indicatoren de bijbehorende patiënten bekijken?
  4. Hoeveel datahistorie is er voor de rapportage KISS nodig voor de jaarlijkse uitvraag van de indicatoren?
  5. Wat kan ik doen als ik niet over voldoende datahistorie voor de SFK rapportage KISS beschik?
  6. Worden passanten meegenomen bij de berekening van de indicatoren?
  7. Wordt er bij de berekening van de indicatoren rekening gehouden met bijzondere omstandigheden zoals vastgelegde indicaties?

 


 

1: Waar vind ik de getallen die ik voor de jaarlijks terugkerende uitvraag Kwaliteitsindicatoren moet invullen?

In de rapportage KISS Basisset heeft de SFK alle kwaliteitsindicatoren waarbij dat mogelijk is voor u voorberekend.  

2: Waar kan ik de instructies vinden om een eigen berekening te maken?

De definities vindt u in de enquête Kwaliteitsindicatoren zelf. De selectiecriteria zijn te vinden door in de rapportage KISS Basisset op de omschrijving van de betreffende indicator te klikken. 

3: Kan ik bij de indicatoren de bijbehorende patiënten bekijken?

Ja, u kunt de patiënten die voor verbetering van uw zorg in aanmerking komen opsporen door in de rapportage KISS, in de Basisset te klikken op de teller van de betreffende indicator.

4: Hoeveel datahistorie is er voor de SFK rapportage KISS nodig, voor de jaarlijkse uitvraag van indicatoren?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de KISS rapportage, heeft de SFK 36 maanden aan datahistorie nodig: het jaar van de uitvraag én de twee jaar voorafgaand aan de uitvraag, zonder softwarewisseling. Indien u geen complete datahistorie heeft, dan kunnen wij uw gegevens niet tonen, tenzij uw apotheek een nieuwe vestiging is en over een apotheekhistorie van minimaal 12 maanden beschikt. In dat geval zijn de uitkomsten echter niet voor alle indicatoren zuiver berekend. In de beschrijving van een indicator kunt u nalezen hoe de indicator berekend is. Daarmee kunt zelf nagaan wat het effect is van een kortere datahistorie. 

5: Wat kan ik doen als ik niet over voldoende datahistorie voor de SFK rapportage KISS beschik?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de voor-berekende indicatoren in de KISS Basisset, dient u de complete periode van 36 maanden aan datahistorie (het jaar van de uitvraag én de twee jaar voorafgaand aan de uitvraag) zonder softwarewisseling aan SFK te hebben aangeleverd. Wanneer u de ontbrekende maanden alsnog aanmaakt en aanlevert kunnen wij de berekening gedurende de uitvraag aanpassen

Alleen wanneer u niet in staat bent om de gevraagde periode aan te leveren omdat uw apotheek nog niet zo lang geopend is, dan kunt u de rapportage KISS Basisset toch raadplegen, mits
 - u minimaal het gehele rapportagejaar open was en
 - de bestanden sinds u open bent heeft aangeleverd.  
NB.:
de resultaten van sommige indicatoren kunnen minder betrouwbaar zijn wanneer de SFK niet beschikt over een historie van 27 maanden, die gevraagd word voor het correct berekenen van deze rapportage. Kijk hier voor de betrouwbaarheid van de indicatoren bij een kortere datahistorie rapportage.

6. Worden passanten meegenomen bij de berekening van de indicatoren?

Ja. Passanten worden standaard meegenomen in de berekening van de indicatoren, tenzij expliciet uitgesloten. De selectiecriteria zijn te vinden door in de rapportages op de omschrijving van de betreffende indicator te klikken.

7. Wordt er bij de berekening van de indicatoren rekening gehouden met bijzondere omstandigheden, zoals vastgelegde indicaties?

Nee. Bij de berekening van de indicatoren wordt geen rekening gehouden met bijzondere omstandigheden van de patiënt, zoals al dan niet vastgelegde indicaties. Die informatie krijgt de SFK niet meegeleverd in de bestanden.

Terug naar veelgestelde vragen

 

Back to top