Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / Management / Monitor leveringsproblemen preferente geneesmiddelen

Monitor leveringsproblemen preferente geneesmiddelen

In de 'Monitor leveringsproblemen preferente geneesmiddelen' vindt u een actueel overzicht van geneesmiddelen die groothandels niet direct kunnen leveren.

Groothandel informatie

De data is afkomstig van de volgende groothandels

  • Alliance
  • Brocacef
  • Mosadex
  • Pluripharm.

Een artikel staat in deze monitor als minimaal één groothandel aangeeft het niet direct te kunnen leveren.

Wekelijks geactualiseerd

Groothandels leveren deze informatie wekelijks bij de SFK aan. In het overzicht geeft de SFK aan of er door één of door meer groothandels melding heeft plaatsgevonden. De SFK verrijkt de informatie vanuit de groothandels met informatie over de preferentie-status en de verkoopstatus van de verpakking*. Die informatie komt uit de meest actuele G-Standaard uitgave van Z-Index**.

De lijst bevat alleen artikelen die bij minimaal één verzekeraar preferent zijn. Iedere zondagnacht stelt de SFK de lijst samen. Fabrikanten krijgen vervolgens op maandag de mogelijkheid een korte toelichting te geven. Op dinsdag publiceert de SFK vervolgens de monitor, inclusief eventuele opmerkingen van fabrikanten. Artikelen waarbij de leveringsproblemen volgens alle groothandels zijn opgelost, verdwijnen uit de lijst.

De website van KNMP Farmanco meldt voor alle geneesmiddelen die minimaal 2 weken landelijk niet leverbaar zijn, de oplossingen die apothekers ter beschikking staan.

De Monitor leveringsproblemen preferente geneesmiddelen kunt u bekijken via www.sfk.nl/tekorten

 

Back to top