Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Over de SFK / Deelnemer worden

Deelnemer worden

Met het onderstaande formulier kunt u zich aanmelden als deelnemer bij de SFK.

Bent u een openbare apotheek gevestigd in Nederland, dan kunt u deelnemer worden bij SFK. Toelichting leest u onderaan.

Apotheek functie(s):   (meerdere antwoorden zijn mogelijk)

Toelichting

1. Procedure van aanvragen SFK deelnemerschap
2. Bestanden aanleveren
3. Kosten
4. Overeenkomst opzeggen / voortzetten
5. Rapportages bekijken voordat u SFK-deelnemer wordt
6. Niet vergeten: organisatiegegevens invoeren na uw aanmelding
7. AVG: Verwerkersovereenkomst noodzakelijk

 

 1. Procedure van aanvragen SFK deelnemerschap

  • Alleen de beherend apotheker kan de apotheek als deelnemende apotheek aanmelden. Wel is het mogelijk om een ander persoon als contactpersoon op te voeren.
  • Na registratie krijgt u een deelnemerspakket toegestuurd met een deelnemersovereenkomst. Wanneer u deze ondertekend terugstuurt, ontvangt u een schriftelijke bevestiging van deelname, met uw persoonlijke inlogcodes. Daarbij is een uitleg toegevoegd over hoe u SFK-bestanden (automatisch) kunt aanmaken in uw apotheeksysteem. Eventueel kan uw softwarehuis u hierin assisteren.

2. Bestanden aanleveren

Het aanleveren van uw SFK-bestanden gaat via een beveiligde E-zorg-verbinding. De bestanden kunt u maandelijks per e-mail aanleveren in de mailbox aanlever@sfk.nl. Wanneer de SFK de eerste bestanden van u heeft ontvangen, kunt u de SFK rapporten inzien met uw eigen cijfers.

3. Kosten

Deelname aan SFK is kosteloos. Als deelnemer heeft u automatisch toegang tot de rapporten waarvoor u geen (betaald) abonnement nodig heeft. Daarnaast bieden wij ook rapporten aan waarvoor u wel een abonnement nodig heeft.

4. Overeenkomst opzeggen / voortzetten

SFK gaat de overeenkomst aan met de apotheek. Bij wisseling van de beherend apotheker blijft de overeenkomst met de apotheek bestaan, tot wederopzegging van één van beide partijen. Nieuwe beherend apothekers adviseren wij nieuwe inlogcodes aan te vragen.

5. Rapportages bekijken voordat u SFK-deelnemer wordt?

Het is mogelijk om inloggegevens te ontvangen, waarmee u tijdelijk zowel de gratis als de betaalde rapportages van een voorbeeld-apotheek kunt bekijken. Wilt u graag eens kijken welke rapportages de SFK aanbiedt, dan kunt u bellen met 070-37 37 444 of een e-mail sturen naar info@sfk.nl.

6. Niet vergeten: organisatiegegevens invoeren na uw aanmelding

Om de data in uw Jaaroverzicht en Terugrapportage zo nauwkeurig mogelijk te kunnen berekenen, is het noodzakelijk dat u in de rapportage "Organisatiegegevens" de gevraagde gegevens van uw apotheek invult en opslaat. U kunt dit doen wanneer u uw inlogcodes ontvangt. Wanneer de situatie in de apotheek verandert, kunt u te alle tijden uw organisatiegegevens zelf aanpassen.

7. AVG: Verwerkersovereenkomst noodzakelijk

Als deelnemer aan de SFK levert u gegevens van de apotheek aan de SFK. Omdat daartoe ook persoonsgegevens behoren is een verwerkersovereenkomst noodzakelijk. Deze verwerkersovereenkomst kunt u online lezen en accepteren.

 

Back to top