Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / Diabetes / S_A1 Aandacht voor startende patienten met diabetes middelen

S_A1 Aandacht voor startende patienten met diabetes middelen

S_A1AANDACHT VOOR STARTENDE PATIENTEN MET DIABETES MIDDELEN
Verkorte omschrijvingAandacht start diabetesmedicatie
DoelBorgen dat patiënten die starten met diabetesmedicatie, de nodige begeleiding hebben gehad of die eventueel alsnog geven. 
PatiëntenoverzichtAlle patiënten worden getoond met een eerste uitgifte in de afgelopen maand van orale antidiabetica, insulines, en GLP1 analoga. Voor deze middelen staan er de datum van de eerste uitgifte. 
OnderbouwingKNMP-richtlijn Diabetes Mellitus Type 2, 2.3.1.3 Patiënt begeleiding DM2: De apotheker voert in de initiële behandelfase het eerste een tweede begeleidingsgesprek. 
BEREKENING
Patiëntenselectie

Inclusie

  • Patiënten met een eerste uitgifte van insulines, GLP1 analoga of orale antidiabetica in de rapportageperiode

Exclusie

  • Passanten
DEFINITIES
Geneesmiddelen
  • Insulines: A10A
  • GLP1: A10BJ
  • Orale antidiabetica: A10B zonder A10BJ
RapportageperiodeAfgelopen maand
TOELICHTING
AfleveringVerstrekking van een geneesmiddel(groep) in de rapportageperiode
Eerste uitgifteAflevering in de rapportageperiode zonder dat er in de voorafgaande 12 maanden een aflevering van de geneesmiddelgroep is geweest. Tevens was bij de aflevering een eerste uitgifte tarief vastgelegd.
PassantIemand die in een periode van 2 jaar slechts één voorschrift (ongeacht het geneesmiddel) verstrekt heeft gekregen of eenmalig verschillende voorschriften in maximaal 4 opeenvolgende dagen
Back to top