Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / Diabetes / S_A4 Aandacht voor 6 maandelijke evaluatie na start van DPP4- remmers, GLP1-agonisten of SGLT-2 remmers

S_A4 Aandacht voor 6 maandelijke evaluatie na start van DPP4- remmers, GLP1-agonisten of SGLT-2 remmers

S_A4Aandacht voor 6 maandelijke evaluatie na start van DPP4- remmers, GLP1-agonisten of SGLT-2 remmers
Verkorte omschrijving6-MAANDELIJKSE evaluatie na start nieuwe diabetes middelen
DoelBorgen dat de apotheker een vervolgevaluatie 6 maanden na e start met DPP4-remmer, GLP1-agonist of SGLT-2-remmer doorvoert, om de ervaringen met het geneesmiddel te evalueren., Hierbij kan de apotheker ook nagaan of de patiënt wel (tijdig) terug is geweest voor een vervolguitgifte., dus de medicatie volgens voorschrift gebruikt.
PatiëntenoverzichtAlle patiënten zijn geselecteerd, die zes tot zeven maanden geleden een eerste uitgifte hebben gehad van een DPP4-remmer, GLP1-agonist of SGLT-2-remmer hebben gehad. Voor deze wordt de datum van de meest recente aflevering van het betreffende middel getoond. 
OnderbouwingKNMP-richtlijn Diabetes Mellitus Type 2, 2023: 2.5 Patiëntenbegeleiding, 2.5.2 Eerste vervolgconsult: Voer een eerste vervolgconsult nadat het bloedglucose verlagende middel enige tijd in gebruik is.
BEREKENING
Patiëntenselectie

Inclusie:

  • Patiënten met een ‘eerste uitgifte’ van een DPP4-remmer, GLP1-agonist of SGLT-2-remmer 6 maanden geleden

Exclusie: 

  • Passanten
DEFINITIES
Geneesmiddelen
  • DPP4 incl combinaties met metformine: A10BH, A10BD07, A10BD08, A10BD10, A10BD11
  • GLP1: A10BJ
  • SGLT2 incl combinaties met metformine: A10BK, A10BD15, A10BD16, A10BD20, A10BD23
Rapportageperiodeafgelopen maand (voor uitvoeren consult na 6 maanden). 
TOELICHTING
Eerste uitgifteAflevering zes maanden terug zonder dat er in de voorafgaande 12 maanden een aflevering van de geneesmiddelgroep is geweest. Tevens was bij de aflevering een eerste uitgifte tarief vastgelegd.
PassantEen passant is iemand die in een periode van 2 jaar slechts één voorschrift (ongeacht het geneesmiddel) verstrekt heeft gekregen of eenmalig verschillende voorschriften in maximaal 4 opeenvolgende dagen.
Back to top