Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / KISS Matrix / KISS Matrix 2023 / AC_8 Geen stootkuren bij inhalatiemedicatie

AC_8 Geen stootkuren bij inhalatiemedicatie

 

OmschrijvingAC_8 Geen stootkuren bij inhalatiemedicatie
Rapportageperiodeafgelopen jaar
MedicatiePred_stoot: H02AB06, H02AB07
Reuma: M02
Jicht: M04
Maag darm lever indicaties:  A07EC (meslazine en verwante verbindingen), L04AX01 (azathioprine), L04AX03 (methotrexaat). L04AD01 (Ciclosporine), L04AB (Tumrnecrosefactor alfa antagonisten)

AfleveringAflevering in de rapportageperiode
GebruikerMet een gebruiksperiode van minimaal 1 dag in de rapportageperiode op basis van afleveringen in dit jaar en/of in de voorafgaande 3 maanden.
Gecorrigeerde gebruiksperiodeBinnen de ‘gebruikers’ van ‘inhalatiemedicatie’ de gebruiksperioden van de medicatiegroepen bij deze indicator op groepsniveau van de geneesmiddelen corrigeren voor overlappende afleveringen.
Standaard gebruiksperiodeIndien bij ‘Inhalatiemedicatie’ geen daggebruik is geregisteerd, houden wij standaard 90 dagen als gebruiksperiode aan.van de medicatiegroepen bij deze indicator op groepsniveau van de geneesmiddelen corrigeren voor overlappende afleveringen.
Stootkuur‘Aflevering’ van ‘Pred_stoot’ > 20 mg en voor tussen de 5 en 14 dagen.
PassantEen passant is iemand die in een periode van 2 jaar slechts één voorschrift (ongeacht het geneesmiddel) verstrekt heeft gekregen of eenmalig verschillende voorschriften in maximaal 4 opeenvolgende dagen.
Selecties
  • 18-40 jaar
  • Exclusie: ‘passanten’ of patienten met een aflevering van ‘reuma’ of ‘jicht’ of ‘maag darm lever indicaties.       
  • A    Patiënten met ‘gebruik’ van ‘inhalatiemedicatie’ op basis van een ‘gecorrigeerde gebruiksperiode’.
  • B    Patiënten uit ‘A’ zonder ‘afleveringen van ‘pred_stoot’, waarbij sprake is van ‘ gebruik’ van inhalatiemedicatie’ binnen 30 dagen ervoor of erna.
TellerB
NoemerA
PercentageB / A
Toelichting Bij een stootkuur in een jaar lijkt de ziekte niet goed onder controle. Een evaluatie van de medicatie en het gebruik ervan met de patiënt is dan nodig.

Back to top