Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Over SFK Select / Metrics en Attributen in SFK Select

Metrics en Attributen

Om een rapport te maken in SFK Select dient u gebruik te maken van Metrics en Attributen. Een rapport met betekenis vereist minimaal de selectie van één Attribuut en één Metric. Hieronder vindt u alle Attributen en Metrics uitgelegd.

Attributen

Attributen zijn de onderdelen waarmee u een rapport opbouwt die betekenis geven aan de gegevens die u wilt zien. Zo kunt u kiezen voor een periode (bv. jaar, kwartaal, maand), geneesmiddelgroepen (van ATC1 tot op artikelnummer, grondstoffen, toedieningsvormen), patiëntkenmerken (bv. leeftijd, geslacht). U kunt attributen gebruiken om de data op uw scherm te filteren of om data te groeperen. Zo gebruikt u bijvoorbeeld het attribuut 'Jaar' in een filter om aan te geven over welk jaar de getoonde data betrekking heeft. Als u het attribuut 'jaar' in uw rapport zet, ziet u de getoonde data uitgesplitst naar jaar.
Toon alle Attributen

Metrics

Dit zijn de meetwaarden die u in het rapport telt. Met een Metric krijgt u resultaat. Zo telt u bijvoorbeeld het 'aantal verstrekkingen' of het 'aantal DDD's'.
Toon alle Metrics

Back to top