Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / Management / Benchmark voorschrijven

Benchmark voorschrijven

Deze rapportage geeft apothekers inzicht in het voorschrijfgedrag van huisartsen door middel van prescriptieindicatoren, gespiegeld aan landelijke cijfers, en brengt patiënten in beeld die mogelijk niet optimaal worden behandeld. De rapportage sluit aan bij de Monitor Voorschrijfgedrag Huisartsen van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en Vektis.
Kernpunten
OnderwerpIndicatorenAbonnement nodig

 ja

Benodigde gegevenshistorie
(voor nieuwe apotheken)

24 maanden
(12 maanden)

 

Geschikt voor groep/cluster

cluster: ja
groep: ja maar zonder patiëntenlijsten

 

  Bekijk de rapportage Benchmark voorschrijven
  Nu abonneren

  Abonnementsvoorwaarden 
  In deze rapportage kunt u patiëntgegevens koppelen aan de patiëntnummers
  Prijzen

   

  Toelichting

  Deze rapportage bevat indicatoren die inzicht geven in de kwaliteit van het voorschrijven door huisartsen. Daarnaast worden suboptimaal behandelde patiënten in beeld gebracht. Hiertoe kunt u in de rapportage per indicator een patiëntenlijst met patiënten uit uw apotheek oproepen, voor wie verbetering mogelijk is.

  U kunt de indicatoruitkomsten bekijken voor uw apotheek als totaal, voor uw FTO-groep (door middel van door u te selecteren huisartsen) en per huisarts. U kunt de uitkomsten spiegelen aan landelijke benchmarkcijfers.

  Als u een groep of cluster vormt met andere apotheken, kunt u ook indicatorscores voor de groep/het cluster opvragen.

  De rapportage geeft de cijfers weer over een meetperiode van de meest actuele 12 maanden. U ziet de ontwikkeling door de tijd over 12 meetperiodes. Alleen van de laatste drie meetperiodes kunnen patiëntenlijsten opgevraagd worden.

   

   

   

   

  Back to top