Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Rapportages / Info pagina's / Patiëntenzorg

Patiëntenzorg

Farmacogenetica selectie (SFK Select)
Deze rapportage ondersteunt apothekers bij het selecteren van patiënten die mogelijk in aanmerking komen voor het bepalen van een farmacogenetisch profiel. De rapportage is gemaakt in het kader van een KNMP project. Als u niet deelneemt aan dit project, is deze rapportage voor u niet relevant.
Patiënten middel A met/zonder B (SFK Select)
Deze rapportages ondersteunen apothekers met gegevens voor het FTO; patiënten die geneesmiddel A gebruiken, respectievelijk met of juist zonder geneesmiddel B.
Patiënttelling middel A MET middel B (SFK Select)
Deze rapportage ondersteunt apothekers met cijfers voor het FTO; hoeveel patiënten gebruiken geneesmiddel A met geneesmiddel B.
Patiënttelling middel A ZONDER B (SFK Select)
Deze rapportage ondersteunt apothekers met cijfers voor het FTO; hoeveel patiënten gebruiken geneesmiddel A maar niet geneesmiddel B.
Patiëntlijst middel A ZONDER B (SFK Select)
Deze rapportage ondersteunt apothekers met gegevens voor het FTO; welke patiënten gebruiken geneesmiddel A zonder geneesmiddel B.
Patiëntlijst middel A MET middel B (SFK Select)
Deze rapportage ondersteunt apothekers met gegevens voor het FTO; welke patiënten gebruiken geneesmiddel A met geneesmiddel B.
Polyfarmacie
Deze rapportage ondersteunt apothekers bij het opsporen en screenen van patiënten die 5 of meer geneesmiddelen chronisch gebruiken – de zogenaamde polyfarmacie patiënten – bij wie één of meer actuele aandachtspunten in de farmacotherapie spelen. Deze aandachtspunten corresponderen met de onderwerpen uit de KISS-matrix (link naar KISS-infopagina). Hiermee kunt u patiënten selecteren die voor een medicatiebeoordeling in aanmerking komen of op een andere manier baat kunnen hebben bij extra zorg en aandacht van de apotheker.
Therapietrouw toelichting
De rapportage geeft apothekers inzicht in de mate van therapietrouw van een aantal chronisch te gebruiken geneesmiddelengroepen, gespiegeld aan landelijke cijfers, en brengt patiënten in beeld die mogelijk niet optimaal worden behandeld.
Uitgifte gemist
Deze rapportage ondersteunt apothekers bij het selecteren en monitoren van patiënten die niet zijn geweest voor hun tweede of derde uitgifte.
Therapietrouw
Back to top